dvoje

ORALNI KONDOM (DENTALNA BRANA)dentalne brane

Oralni kondom se na ovom mestu opisuje zbog naziva "kondom", ali ovo NIJE KONTRACEPTIVNO SREDSTVO, već zaštita od seksualno prenosivih bolesti pri oralnom seksu. Potrebno je da bude opisan jer je neophodno da se koristi pri svakom vaginalnom oralnom seksu, pogotovo sa osobama koje se ne poznaju dobro.

Dentalne brane su tanke i izuzetno nežne maramice (krpice) od lateksa ili od poliuretana.

dentalna brana

Osnovna primena ovog proizvoda je u stomatologiji, odatle naziv "dentalna brana" (engl. Dental Dam). Koristi se za savršeno pedantan stomatološki rad.

dentalna brana u stomatologiji

dentalna brana u stomatologiji

dentalna brana u stomatologiji


Takođe, upotrebljava se za oralni seks u kom se zadovoljava ženska osoba. Primenjuje se u heteroseksualnom oralnom seksu i u lezbejskom oralnom seksu (u žargonu se dentalna brana naziva "lezbejski kondom").

Dentalnu branu postaviti preko vulve (spoljašnjeg dela ženskih polnih organa). Kao mehanička zaštita (barijera), dentalna brana sprečava prenos seksualno prenosivih bolesti sa jednog partnera na drugog partnera prilikom oralnog seksa.

dentalna brana preko vulve

Osim za vaginalni oralni seks, može da se koristi i za analni oralni seks (lizanje partnerovog čmara) - za one koji to vole. Tada se postavlja preko anusa (čmara).Pravljenje dentalne brane od muškog kondoma


Za sada, dentalnih brana nema u Srbiji u prodaji, ali se mogu kupiti u Hrvatskoj i u drugim državama EU, gde se prodaju pod nazivom "Dental Dam".
Umesto pravih dentalnih brana, za oralni seks može da posluži i muški kondom.

pravljenje dentalne brane od muškog kondoma_1

Makazama se pažljivo odseku oba kraja muškog kondoma. Paziti da makaze ne oštete ostatak kodoma koji će se koristiti kao zaštita.

pravljenje dentalne brane od muškog kondoma_2

pravljenje dentalne brane od muškog kondoma_3

Zatim se raseče uzdužno po sredini.

pravljenje dentalne brane od muškog kondoma_4

Dobija se pravougaona krpica koja se postavlja preko ženskih genitalija.

pravljenje dentalne brane od muškog kondoma_5
Saveti za upotrebu dentalnih brana


Neophodno je da se upotrebljavaju pri svakom oralnom seksu, pogotovo sa novim partnerima.

dentalne brane dentalne brane dentalne brane dentalne brane dentalne brane dentalne brane dentalne brane dentalne brane dentalne brane
dentalne brane dentalne brane dentalne brane dentalne brane dentalne brane dentalne brane

Moguća je alergija na leteks, zato postoje dentalne brane koje su napravljene od poliuretana umesto od lateksa.

Pažlјivo otvori pakovanje tako da ne oštetiš dentalne brane - ne koristi zube ili makaze.

Dentalna brana može u toku seksualne aktivnosti da se neprimetno ošteti noktima, zubima ili prstenom. Tada ne štiti od seksualno prenosivih bolesti.

Kada jednu stranu oralnog kondoma staviš na vulvu ili anus, ne smeš da ga preokreneš na drugu stranu. Nikako ne sme strana koja je bila na vulvi ili anusu da dođe na usta, jer tada više nema nikakve zaštite od seksualno prenosivih bolesti. Takav zaprljan oralni kodom odmah baci i koristi nov nekorišćen oralni kondom.

Takođe, ne sme isti oralni kondom da se premešta sa anusa na vaginu.

Ne smeš ponovo da koristiš istu dentalnu branu, svaka dentalna brana se koristi samo jednom. Posle upotrebe, baci je u kantu za otpatke, nemoj je bacati u WC šolju (može da zapuši kanalizacionu cev).

Svaki put kada upražnjavaš oralni seks - koristi novi oralni kondom.
Copyright© 2018 Dr Mićović
Pregledom sadržaja ovog sajta prihvatate Uslove korišćenja